Kisah Pahit Manis

Ahad, 28 April 2013

Ikhlas Ke Tidak...


Iklas ke tidak?
Apa kena mengena dengan tjuk tu...ok Zieyzie nak cerita at korang semua tentang pagi ni....
Selalunya setiap jam 3 pagi Zieyzie akan bangun tolong mak buat kuih untuk berniaga pagi2.
Selalunya kerja Zieyzie pagi2 ni mengoreng Roti sardin dengan kuih jawa...
Roti sardin tu memang sedap dalam dia ada sardin dengan ubi kentang tambah2 lg bila tgh panas mmg rangup sungguh sedap pun sedap...

Then kelmarin dulu mak cakap "ary ahad ni ada org order roti sardin 100 biji ag tolong goreng sat tau" hah? 100 biji terlopong juga mulut Zieyzie ni..bnyak giler....selalunya dok buat dalam 30-40 lebih je....ini sampai seratus mak ai...dr dalam hati baru ajer mahu keluar perkataan "mak bnyaknya tak nak buatlah...mak buat jer lah" mak ni mcm thu2 jer yg Zieyzie nak ckp macm tu then mak nak amik hati lah tu dia kata "tak pa duit yang mak dapat tu mak bagi dekat ag" dengar ajer mak nak kasi duit pasrah ajerlah...ya kan jer...hahahahax...dasar mata duitan...sebenarnya ini ikhlas ke tidak ni...hui2..tak tahulah nak kata ya pun tak nak kata tak pun tak juga...acaner 2...

Walaupun berat hati nak mengoreng sebanyak 100 biji roti tu...bangun jugalah pg ni...then hasilnya 
tada...siap juga dan sudah masuk ke dalam kotak dah pun...

terliur rasanya bila tgk...



HIDUP DI DUNIA INI TAK SEMESTINYA HAPPY SELALU KESEDIHAN PASTI AKAN MELANDA JUA

1 ulasan:

  1. jom komen entry sya , ada GA by tumtumshop , hadiah wang tunai ! :)

    http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html

    BalasPadam

Assalammualaikum...tinggalkan komen korang disini yer...Nanti saya baca untuk anda...thank you :)

Salam Sayang,
Zieyzie

Copyright© All Rights Reserved www.zieyarilanakilisha.blogspot.com