Kisah Pahit Manis

Khamis, 20 Jun 2013

Soalan Cempumas Daripada Ayah


Nampak tak tajuk tu..conform korang tertanya-tanyakan soalan cepumas apalah yang ayah Zieyzie bg nikan..
fasal kahwin?
oh tidak..
fasal BF?
oh lagi tidak..

ok soalan cepumasnya ini berkaitan dgn family..
ada masalah family ke?
tak adalah..ayah just tnya jer..
tp agak2 cepumas ke?
tak tahulah bagi kau orangkan...
tapi bg Zieyzie yes..

ok..
soalan dr ayah adalah...
jeng2











"Aziah suka Nasuha ke Wanie ke ataupun Piqah"

Ciss..ingatkan soalan apalah tdkan....
tahu Zieyzie jawab apa?
dengan spontannya Zieyzie jawab

"Nasuha dengan Wanie"

tengok riaksi ayah selamba jer..then dia tnya lagi

"Piqah x suka?"

tak mampu untuk berjawab hanya tersenyum simpul saja.Nanti kang klau jawab nnt kecil hati pulakkan..
yalah dia tu anak menakan kesayangan ayah.Sikit2 sebut nama dia menyampah pulak eden dngar...

Zieyzie pun tak kata apa dan soalan itu dijawab oleh dia sendiri

"Piqah berlagak la ni noh" 

base org utara g2lah..

eh! ingatkan dah tak sedar yang anak menakan kesayangan dia tu berlagak ingatkan nak baking dia mcm sebelum2 ni...
tahu pula ayah erk yang anak menakan ayah yang seorang dah berlagak..
bukan setakat Zieyzie jer tau yang ckap mcm tu cazen2 yang lain pun ckp mcm tu...
mentang2lah rumah kita org ni dekat 
satu taman cuma lorong jer yang berlainan..
kalau nak tnya apa2 fasal perkembangan baru tentang dia tanya Zieyzie...
aduh..dah la Zieyzie ni jenis tk rpt dgn dia....
Kadang2 tu duduk dgn Cazen mereka melawak la..yg zieyzie ni Bff dia..
buat tak tahu ajerlah mereka lawak jer...saja nak menghiburkan suasana....

Ayah tu sikit2 dia sikit2 dia..apa2 hal pun dia..
hari tu masa first Zieyzie nk belajar moto pun ayah ajak dia..
tak apalah ikut sajalah..
anak menakan kesayangan ayahkan ikut sajalah...
tp tgk dr riak muka dia mcm tk ikhlas jer nak mengajar buat tak tahu jerlah asal boleh naik sudah..
malas eden nok melayan...


HIDUP DI DUNIA INI TAK SEMESTINYA HAPPY SELALU KESEDIHAN PASTI AKAN MELANDA JUA

8 ulasan:

  1. hahaha. kalau dah kena tanya jawap je.
    kadang2 orang tua ni dia nak tengok sejauh mana kejujuran anak dia .:)

    BalasPadam
  2. orang tua mesti tau.... mereka tau tapi kadang2 tak cakap jer...

    BalasPadam
  3. hehe
    ingtkan tny soalan apa lah tadi

    BalasPadam
  4. zizie comel ni owg belah mana ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hah? comel isshh...x adalah...merah muka kita kena puji kui3...
      Zieyzie org kedah at area kulim

      Padam

Assalammualaikum...tinggalkan komen korang disini yer...Nanti saya baca untuk anda...thank you :)

Salam Sayang,
Zieyzie

Copyright© All Rights Reserved www.zieyarilanakilisha.blogspot.com